Să clarificăm anumite aspecte.
Investiții pe termen lung. Cât de lung?
Să zicem că vrei să pornești o investiție într-o livadă de pomi fructiferi. Foarte bună ideia!
Numai că, pentru o astfel de investiție îți trebuie un capital mare de pornire. Și mai trebuie să stai vreo 7 ani să ajungă pe rod… Vrei nu vrei investiția ta este și de timp… Genul acesta de investiții nu-i pentru oricine. De acord?
Una din investițiile pe termen lung este educația sau dezvoltarea personală.
Ți-ai dat seama de asta până acum? Mă refer la faptul că e o investiție pe termen lung. Începe de la grădiniță.
Aș spune că este una din cele mai profitabile investiții. De ce? Pentru că, cu cât știi face mai bine ceva, cu atât valoarea ta va fi mai mare. Apoi, o astfel de investiție nu ți-o poate fura nimeni. Hai să spunem că ai învățat 6 ani pentru medicină. Poate ai mai făcut un rezidențiat de încă trei ani. Apoi mai vin vreo 4-5 ani în care continui să înveți. Ca cineva să-ți poată fura clientela trebuie să fi trecut și el prin aceleași etape. Nu sunt mulți cei care sunt dispuși să plătească un preț așa de mare. Ca să nu-ți mai spun că au fost vremuri când un zugrav câștiga mai mult decât un medic… Tehnic asta se cheamă că ai o clientelă de nișă îngustă.
Un alt exemplu- cumpărarea mai multor locuințe în scop de închiriere
Ca să vorbesc în termeni mai tehnici asta se cheamă scalabilitatea investiției. Cu alte cuvinte, dacă pot cumpăra o garsonieră cu 20.000 Euro ca s-o închiriez, acesta-i factorul meu de scalabilitate. Pentru următoarea garsonieră am nevoie de alți 20.000 euro. Pe lângă că astfel de investiții nu le poate face oricine, mai apar alte trei probleme:
Și aici avem exact aceeași problemă. Nici acest tip de investiție nu-i pentru toată lumea.
Hai să vezi ce probleme pot apărea:
- Poate nu cumpăr garsoniera într-o zonă bună și n-o pot închiria
- dacă chiriașul nu-mi plătește chiria și mă lasă și cu cheltuilei neachitate la întreținere?
- poate scade piața imobiliară și investiția mea se depreciază. Cumpăr cu 20.000 și vând cu 15.000?
Apropo, când piața scade nimeni nu cumpără, fiindcă toți investitorii așteaptă să scadă și mai tare. Are sens?
Ce înseamnă pentru mine investiții pe termen lung?
Circa 10 ani!
De ce? Pentru că eu sunt un investitor cu profil foarte dinamic. De aceea mă interesează ca să fac investiții cu un grad de risc nu foarte mare, dar foarte rentabile. Aici este un paradox: cu cât riscurile sunt mai mari și profitabilitatea este mai mare. Știi asta, așa-i?
Îți spun cu sinceritate că unele investiții mi-au ieșit inconștient. Am cumpărat un teren cu 4,5 mărci germane. Între timp prețul a crescut de peste 10 ori. Am nimerit-o!
Cei mai mulți investitori știu că există “ponturi”. Totuși, pentru ca să le prinzi, trebuie să iei decizii rapide. Mi-aduc aminte de prima zi la bursă. Atunci am vândut și am cumpărat în aceeași zi o acțiune de trei ori. Norocul începătorului 🙂 Broker-ul mi-a zis că asta fac doar jucătorii experimentați. M-am bucurat! Să-ți spun că am și pierdut? Nu, asta nu-ți spun. 🙂
Cum ar trebui să pornim când faci investiții?
Sunt câteva reguli pe care sunt dispus să ți le împărtășesc.
Prima regulă
este să nu faci
investiții pe bursă decât cu banii de care nu ai nevoie în
următorii 10 ani. A enunțat-o, parcă, Warren Buffet. Hmm! Nu-mi
place! Eu tocmai de aceea vreau să fac investiții, ca să fac mai
mulți bani.
El se referă la marii investitori. Eu sunt mic
investitor. A;adar, nu este cazul meu! . Am rezolvat-o rapid! 🙂 Nici
n-a fost greu. 🙂 Ce zici
Dacă vrei hai să mai vedem cum ocolim piedica?
- .Nu vom face investiții pe bursă. Cel puțin nu pentru început.
- Ne-ar trebui o investiție cu o scalabilitate mică, dar foarte profitabilă. Apropo. Aud că se vorbește mult în piață despre randamentul investițiilor… Randamentul vine din fizică și este un număr subunitar. Știu că în lumea bancară astăzi sunt dobânzi de 1 sau 2%. Acolo merge să zici de randamentul investiției. Dar ce te faci dacă o investiție de 100 Euro îți face 10.000 Euro într-un an? E corect să-i spui randament? Ia zi! Doamne dă! Nu cotează cum îi zici, dar nu cred că există asemenea investiții. 🙂 Să-ți spun drept nici eu nu am crezut! Doar că aveam să aflu că Bitcoin-ul, care a fost la pornire 0,1 USD ajunsese la un moment dat 20.000 USD, ca apoi să scadă la 6700 USD. Ce înseamnă asta? O profitabilitate de 200.000% sau 67.000%.
Cine a investit 100 USD în Bitcoin la lansare are astăzi 67.000 USD! Asta da investiție!
Cu o investiție de numai 500 de USD dintr-asta s-ar rezolva din start toate problemele. Ai face 300.000 USD. Hai s-o analizăm încă o dată: are scalabilitatea mică, fiindcă oricine are 100 de USD și profitabilitate mare. Doar că avem o altă problemă: oportunitatea aceasta a trecut! S-a fumat. Dacă vrei să cumperi astăzi Bitcoin trebuie să scoți din buzunar 6700 USD. Cum s-ar zice, oportunitățile bune nu vin și trec, ci vin și le iau alții… 🙂
Am o veste bună pentru tine dacă vrei să faci investiții
Reține însă criteriile pentru a începe să faci investiții:
Oportunitatea de care eu îți vorbesc este legată și de o criptomonedă, care încă nu s-a ‘fumat”. Cred că îți convine 🙂
- ne interesează o investiție cu o scabilitate mică, să zicem 400 Euro. Asta pentru ca investiția să fie disponibilă pentru toată lumea.
- Ne interesează o investiție cu o profitabilitate mare.
- Nu juca totul pe o carte.
Ai auzit și tu expresia populară “nu ține toate ouăle într-un coș”. Îmi plac mult proverbele. Ele înglobează înțelepciunea unui popor întreg.
De ce, ai să mă întrebi?
Desigur că sunt și unele hărți mentale greșite în gândirea colectivă. Una dintre acestea ar fi: “banul este ochiul Dracului”. Cred că ai auzit-o… Sper că nu ești de acord cu asta. Sau ești? Îți mai zic una? “Bogații sunt răi”. Doamne iartă-mă, dar de unde au mai scos-o? Cred că e de pe vremea grofilor. Atunci iobagii îi urau că nu aveau pământ și trebuiau să muncească pentru ei… Dar uită-te că gândirea asta s-a perpetuat.
Investitorii de succes sunt cei care fac investiții regulate, lunar
Întâi, fiindcă asta-i obligă să fie atenți la fluctuațiile pieței și să iasă de pe anumite plasamente, respectiv să intre pe altele. Ai auzit și tu de regula: ”cumpără când este ieftin și vinde când este scump”.
Apoi mai este un motiv: dacă îți place să faci investiții nu mai poți sta deoparte. De câte ori câștigi se secretă hormonii aceia care-s legați de plăcere. Și asta te împinge mai departe… E aproape o dependență. Începe să-ți placă jocul. Uneori îți place că riști. Alteori ești „stimulat” chiar de o pierdere. Nu poți fi un expert într-un domeniu dacă nu petreci 10.000 de ore în acel domeniu. E mult? Da! De aceea experții sunt foarte bine plătiți.
Cert este că investițiile se învață, precum mersul pe bicicletă.
Odată ce ai învățat lecția n-o mai uiți. Uită-te în jurul tău câți merg pe bicicletă! Sunt toți investitori? Nu! De ce? Pentru că nu le-a spus niciun George Bălan că ar putea fi… Asta înseamnă că e loc destul încă pentru tine. Știi de ce? Pentru că nu toți bicicliștii ajung pe blogul meu. Iar cei care ajung, nu toți citesc până aici… Te-ai prins de ce ești în avantaj?
Sunt multe oportunități de investiții în lumea asta și nu le știu pe toate.
Se pare că, demult, să-ți ții banii la bancă este cea mai proastă soluție, pentru că dobânda pe care o primești abia dacă acoperă rata inflației. Pe de altă parte se pare că, datorită politicii proaste a Guvernului investițiile în diverse tipuri de acțiuni au început să scadă. Dacă nu mă crezi uită-te și tu ce spun graficele de aici. Cred că totul s-a întâmplat datorită prevederii legislative cu celebra “taxă pe lăcomie”.
Capitalul este fricos.
La cele mai mici adieri de nesiguranță el pleacă. Sunt atâtea locuri în care se pot face investiții, încât niciunui investitor mare nu-i convine să piardă fiindcă tu, Guvernul, nu ai învățat lecțiile la timp. Ei, investitorii internaționali, le-au învățat și au plecat cât n-a fost prea târziu pentru ei. Întrebarea este ce trebuie să se întâmple pentru ca să revină? Și vor mai reveni, oare?
Acum vreau să-ți vând!
Ți-am spus că te voi anunța când vreau să-ți vând. De fapt aș vrea ca tu să îți dorești să cumperi și nu să ai sentimentul că ți s-a vândut!
Știu niște active care au scalabilitate mică, de 50 de Euro și o profitabilitate mare. Asta înseamnă că un astfel de activ îți aduce cam 16200 Euro în 30 de ani sau mai repede. Acesta este practic venitul pasiv pe care ți-l produce fiecare activ de 50 de Euro cumpărat. Numele activului este Easyshop.
Atenție! Un detaliu important la acest tip de investiții
Asta doar dacă ai dreptul la retribuții. Cum se obține acest drept? Când cumperi un activ de 50 de Euro, obții dreptul la retribuții pentru alte 5 săptămâni. E clar? Îl poți avea pe viață! Firma “te obligă” să devii bogat! Îți place? Dacă nu, nu o fă!
E o opțiune. De astăzi nu mai poți zice că n-o știi. Eu am făcut-o deja!
Acum, hai să vorbim și de garanții
Garanția de 100% de recuperare a acestei investiții
Cei 50 de euro ți-i poți recupera făcând tu cumpărături la anumiți parteneri comerciali cu care avem deja contract de parteneriat încheiat. Îți spun că sunt atât lanțuri internaționale de detailiști care acționează off-line și on-line, cât și I.M.M-uri locale. Doar în România sunt peste 1500 de pateneri comerciali, iar la nivel mondial peste 125.000. E mult? Nu! Este puțin! Dar știi ce? Tu poți ajunge să aduci parteneri comerciali… Ce câștigi?? Mult!
Nota bene:
La o cumpărătură de 100 Euro recuperezi minimul 2 Euro sau maximum 100 de Euro, în funcție de câți oameni activi ai în echipa ta. Care-i echipa ta? Cei care au fost înscriși de tine în rețeaua de cumpărători. Tot în echipa ta sunt cei înscriși de firmele aduse de tine… Învață-i să facă cumpărături la aceste magazine. Cum s-ar zice, tu ești ca un agent de vânzare sau publicitate pentru aceste firme. Dacă firmele sunt aduse de tine ele vor fi ca un vector pentru afacerea ta. Firma împarte garanția cu tine: ești activ ai garanție 100%, nu ești activ ai garanție mai mică.
În concluzie
Chiar fără nicio echipă, făcând tu singur cumpărături de 5.000 Euro prin sistem îți poți recupera 100% investiția de 50 Euro. Am luat cazul cel mai rău. Asta înseamnă că ai o garanție de 100%. Varianta asta este pentru sceptici. Dacă ești mama scepticilor nu te vreau în echipa mea. Mai sunt și alte echipe. 🙂
Cum ar fi, însă, tu să faci cumpărături de 25 de Euro și să primești 100 de Euro? Se poate? Da, se poate! Dar să primești 1500 de Euro se poate în timp ce tu cumperi doar de 40 de Euro? Da se poate! Te-ai prins? Nu-i greu… Ai făcut o viață întreagă cumpărături și le-ai recomandat de atâtea ori prietenilor produsele care ți-au plăcut. Acum ai oportunitatea să monetizezi aceste recomandări?
Garanții suplimentare pentru investiții
- Proiectul se derulează de peste 15 ani, în peste 47, împreună cu peste 1000 de concerne, pe toate continentele.
- Piața nu este împărțită nici 1% la nivel mondial și doar 2% în România.
- Sunt mari cluburi sportive care au înțeles oportunitatea și care promovează deja această afacere. Hai să-ți dau câteva exemple: Dinamo București, AS ROMA, Formula 1, Moto GP. Sunt mult, mult mai multe. Ți-am dat doar câteva exemple.
- Aceste active aduc venituri din toate cele 47 de țări, astfel încât, tu vei avea venituri din toate țările și nu depinzi de politica unui stat. N-or greși chiar toți… 🙂
- Poți vinde aceste active sau să le lași moștenire. Există această posibilitate reglementată de regulament.
- Ai posibilitatea ca, activ fiind, să-ți recuperezi întreaga investiție în câteva luni și de acolo încolo să fi doar pe profit.
Dacă te interesează investițiile pe termen lung și în mod special
ceea ce ți-am spus în acest articol atunci, primul pas este să te înregistrezi singur GRATUIT aici.
Vei avea posibilitatea de a-ți achiziționa astfel de active. Regulat. Lunar. Automat. Fără să pierzi nicio secundă. Chiar dacă “dormi” toată luna. Și dacă ești în concediu. Nu glumesc! Dimpotrivă!
Poți astfel testa o perioadă sistemul. Apoi poți face pasul spre investiții. Există tot felul de avantaje pentru cei care fac investiții în primele 90 de zile de un anumit nivel. Se i-au în considerare investițiile chiar dacă sunt făcute cu întreaga echipă. Este ca și cum voi, cei din echipă, ați fi într-un fel asociați. Poate este prea mult spus asociați, dar ceea ce-i clar e că volumul investiției echipei tale te ajută pe tine.
Eu voi continua să scriu despre acest subiect. Tu abonează-te la newsletter!
Ce zici? Batem palma? Eu ți-am întins mâna!
Înregistrează-te chiar acum, aici!