Conducta de milioane sau cheltuieli versus investiții

Conducta de milioane îți explică ca la grădiniță de ce să-ți construiești din timp o sursă de venituri pasive. Este nemaipomenită ideea!

Ce înveți din film se aplică perfect la oricare afacere. Doar MLM-ul, însă, îți permite să construiești ușor o rețea care să-ți aducă venituri pasive.. Cel mai ușor! De ce? Pentru că lucrezi cu voluntari și nu cu angajați. Ei sunt plătiți de companie și nu de tine! Și ce-i cel mai frumos, compania plătește strict performanța. Poți fi “caporal” și să câștigi mai mult decât “generalul”. Contează doar performanța! Sper că-ți place! Mie da! Mi se pare cel mai corect mod de plată. Știu că n-o să le placă leneșilor, sau celor pe care nu-i duce capul.

Să fiu sincer: și mie îmi place uneori să lenevesc. Așa că nu la orice fel de lene mă refer. Mă deranjează lenea cronică!. Lenea acută o înțeleg. Mai mult, cred că omenirea a avansat mult și din cauza leneșilor. Totul este să nu fie cronici 🙂 Inteligenții sunt adesea leneși. Ei acționează pe principiul minimei acțiuni. Ce-i rău în asta? Nimic! Dimpotivă! E chiar bine! Zic și eu. Tu ce crezi? Știi vorba ceea: “mai bine burtă de la bere decât cocoașă de la muncă”… Sau nu?

Conducta de milioane

putea să se numească “Cum să te gândești în zilele bune să-ți faci bătrânețile mai ușoare?”. Sau: “Care este diferența între cheltuieli și investiții?”. Poți chiar tu să-i găsești un nume mai bun. În altă ordine de idei, nu este niciun păcat să fi comod. De ce să nu-ți dorești să câștigi ușor banii? Astfel, cred că mulți au hărți mentale greșite, cum ar fi: banii se câștigă greu. Banii sunt murdari. Bogații sunt oameni răi, etc.

Hărți mentale geșite

Cred că ai auzit și tu dintr-astea. Să nu-ți spun de câte ori am auzit în ultima vreme că “nu-mi plac banii nemunciți”. Hai, zău! Nu fi ipocrit! Nu ți-a dat maică-ta niciodată bani când erai în școală sau student? Nici bunicu-tău? Nici mătușă-ta? Nu te-ai bucurat niciodată de un cadou? N-ai obținut niciodată vreun venit pasiv? Poate că ai jucat vreodată la Loto. Înseamnă că ai așteptat un venit pasiv. Poate ai plătit o chirie. Înseamnă că l-ai ajutat pe altul să obțină un venit pasiv.

N-ai obținut niciodată un discount? De ce alergi, atunci, după reduceri de preț? De ce alegi atunci din toate excursiile pe cea cu cazarea mai ieftină? Nu te-ai bucurat atunci când n-ai fost amendat? N-ai întins niciodată mâna să iei un măr din pom sau niște cireșe? N-ai primit nicio țigară de la vreun coleg? Înțelegi? Toate sunt venituri pasive! Vorba nu este nu că nu ne plac veniturile pasive. Fie nu le conștientizăm, fie nu știm cum să facem să le obținem constant… Oricum, mie-mi plac.

Toți avem și hărți mentale greșite, dar unii au prea multe

Bine este că sunt unii oameni care realizează că au hărți mentale greșite și vor să și le schimbe. Dacă și tu te numeri printre ei, abia atunci “Conducta de milioane” este și pentru tine.

Ceilalți nu vă uitați că nu este pentru voi! Nu răspund dacă vă veți schimba hărțile mentale greșite. Poate vreți să rămâneți cu ele așa, greșite… Dacă vă uitați, totuși, vă asumați singuri acest “risc”! 🙂

Pablo și Bruno ajung să-și trăiască bătrânețile diferit. Deși fac aceeași muncă și câștigă aceeași bani inițial, altceva face diferența. Oare ce crezi tu? Uită-te la film și ai să înțelegi!

Cartea Conducta de milioane de Burke Hedges
Carte bună

Așadar, cartea o gășești la Emag sau Libris.

Poate și la Elefant.ro.

Îți dau in link. Asta ca să nu mai cauți tu :). Nu că ar fi greu 🙂 Dar data viitoare dai tu link-ul 🙂 Ce zici? Batem palma? N-ai ce pierde! Dar ai ce câșta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *