Cea mai mare motivație pune-o la lucru!

Cea mai mare motivație a ta care este?

Pe cea mai mare motivaţie am zis, nu pe oricare.

Un vis împlinit! Fericit la Sarmizegetuza Regia. Foarte motivat după ce mi-am împlinit un vis 🙂

Salut!

Înainte de a discuta despre veniturile pasive hai să discutăm despre ce te-ar motiva pe tine!

DE CE te interesează veniturile pasive? Care este motivaţia ta cea mai mare ca să obţii venituri pasive? Motivaţia asta te trage spre acţiune sau simţi că ea te împinge? Sesizezi nuanţa? Sunt oare veniturile pasive obiectivul către care te îndrepţi sau ele sunt doar mijlocul prin care vei ajunge la obiective? Tu ce crezi? Eu zic că sunt doar mijlocul sau calea.

Cum să stabileşti un obiectiv?

Aşadar, cum îţi stabileşti un obiectiv Să zicem că vrei să-ţi cumperi o maşină de 13.000 de euro. Nu zici că obiectivul este să câştigi 13.000 de euro. Cel mai important este să pui focusul pe maşină. Prin urmare obiectivul va fi: “până la data de 31.12.2019 am un Renault Megane, pe benzină, decapotabil, roşu, coupe, nou-nouţ”.

Observaţii importante

Atenţie! În primul rând am folosit timpul prezent, chiar dacă încă maşina este doar în mintea mea. Interesant, nu? Ştii de ce? Subconştientul nu se descurcă decât cu timpul prezent. El este ca un copil de 3 sau 4 ani. Dar are o putere de 13 ori mai mare decât conştientul. De aceea avem nevoie de ajutorul lui. Când el ne sare în ajutor totul este mult mai uşor. Greu este, însă, să comunici cu el. Nu întotdeauna se poate.

În al doilea rând n-am zis nimic de bani :).

Trei: nici n-am zis că vreau s-o cumpăr. Poate că o s-o primesc ca maşină de serviciu. Şi pentru a comunica cu subconştientul te vei duce la reprezentanţă şi te vei sui în maşină. Astfel te vei asocia deja visului tău. Fi atent la ce simţi când sui în maşină. Unde simţi? Apoi vei trece la acţiune şi vei munci mai cu tragere de inimă, pentru ca să câştigi banii. Reţine că fără acţiune, fără muncă nu se va întâmpla nimic. Să nu zici că nu ţi-am spus! 🙂 Dar alege să munceşti cu folos, eficient. 

Care este cea mai mare motivaţie?

Tu vrei maşina. Asta-i motivaţia, obiectivul. De ce vrei acea maşină? Să te vadă clienţii cu ea? Sau să cucereşti fetele? Ori poate să-i depăşeşti pe toţi la semafor? Astea-s emoţiile. Înţelegi? Acum ia-o invers. Tu trebuie să ştii care este cea mai faină emoţie şi ei să-i dai apă la moară. Vei pendula între emoţie şi motivaţie. Gândindu-te mereu la maşină vei avea energia să-ţi îndeplineşti obiectivul. Ai prins ideea? Nu-i greu. Dar fi atent să existe o emoţie puternică. Dacă n-o găseşti, n-ai făcut nimic.

Este ca şi cum ai vrea să faci un foc. Dacă lemnele-s ude, nu poţi nici să aprinzi focul. Dacă sunt uscate se va aprinde imediat. Cea mai mare motivaţie seamănă cu lemnele uscate. Flacăra se aprinde cât ai zice peşte.

Poate nu vrei Megane. Poate vrei să încerci un Renault Arkana. Pe bune! Testează-l doar! Ce te costă? Fă un drive test!

Exemplu practic: ia-ţi un obiectiv. Acum găseşte cea mai mare motivaţie

Nu este greu. Verifică dacă a apărut emoţia. Dacă n-a apărut n-ai găsit motivaţia. Şi atunci schimbă obiectivul. Acum e suficient de intensă emoţia?

Diferenţa

Apropo! Ştii care este diferenţa între un vis şi un obiectiv sau ţel? Îţi mărturisesc că nici eu nu făceam bine diferenţa.

Astfel, un vis devine obiectiv atunci când îi pui un termen limită şi când începi să acţionezi pentru realizarea lui. De aceea obiectivul trebuie să aibă anumiţi parametrii măsurabili, care să-ţi arate dacă te apropii de realizarea lui.

Mulţi nu-şi fixează niciun obiectiv. Ei şi trăiesc viaţa ca o frunză pe apă… Unde îi duce viaţa acolo merg şi ei.
Alţii reuşesc să-şi facă planuri, să-şi stabilească obiective. Mulţi încep cu stabilirea obiectivelor la început de an. Am auzit deunăzi că ar fi bine să te prindă anul nou, până la prima Lună plină, cu obiectivele scrise…

Desigur că Luna ne influenţează energetic. Mai departe, că ne-ar putea ajuta şi să ne îndeplinim obiectivele… Probabil că din punct de vedere psihologic ajută, mai ales dacă ai deja această credinţă. Tu ce zici?

Care va fi obiectivul care te va putea mobiliza? Care este cea mai mare motivaţie?

În primul rând, atunci când îţi stabileşti obiectivele îţi recomand să ai cel puţin un obiectiv mare.
Dar atât de mare încât, chiar dacă nu realizezi decât jumătate din el, totuşi, asta să însemne foarte mult. De exemplu, să te înscrii la o scoală e un obiectiv mare. Poate nu vei face facultatea, dar este foarte bine dacă termini liceul.

Alt exemplu

imaginează-ţi că tragi cu arcul. Există un unghi sub care dacă vei ţinti, săgeata se va înălţa şi va parcurge cel mai lung drum… Îţi poţi imagina?

Este ca şi cum ţelul tău este cu atât mai mare cu cât săgeata ajunge mai departe. Şi tot ceea ce trebuie să faci este să reglezi bine unghiul sub care ţinteşti. Vizualizezi? Degeaba vei ţinti pe orizontală că săgeata nu va zbura ca atunci când ai găsit unghiul potrivit. Dar dacă l-ai nimerit, ea va străbate o distanţa de două ori mai mare.
Toate astea se vor întâmpla la un acelaşi efort de întindere a firului.

Perseverează şi caută cea mai mare motivaţie

În al doilea rând, fixează-ţi obiective mai mici, a căror realizare să te bucure. Aşa vei avea obiective realizate continuu. Vei simţi că ceea ce-ţi propui se întâmplă. Înţelegi? În acelaşi timp gândeşte-te continuu şi la obiectivul mare. Cum contribuie obiectivul mic la împlinirea obiectivului mare?

Aceste mici obiective nu vor face altceva, decât că te vor mobiliza atunci când vei vrea să renunţi. Vei simţi, poate, că obiectivul cel mare este prea greu de atins. Iar asta nu doar o dată. Îţi spun doar să ştii la ce să te aştepţi. Preţul pe care trebuie să-l plăteşti ca să-ţi realizezi obiectivul cuprinde şi emoţiile negative. Totul vine la pachet. Nici bucuria nu va lipsi. Nu cred că vrei doar frişca. Vei primi şi îngheţata. Poate îţi va cădea pe jos. Sau, cine ştie, poate te vei păta cu ea. Ce contează?

Cine ştie de câte ori a căzut Simona Halep? S-a întrebat cineva de câte ori s-a julit? De dureri nu este nimeni interesat. Lumea savurează doar victoriile. Însă, pentru ca să fi pe podium trebuie să treci prin suferinţă.

Pentru ca să-ţi fie şi mai uşor leagă obiectivele mici aşa încât realizarea lor să te conducă automat spre realizarea obiectivului mare. Are logică ce-ţi spun? Eu zic că da!

Hmm… Am intrat în CUM, dar de fapt trebuia să-ţi pun lupa în acest articol pe DE CE

Pune-ţi întrebarea corectă!

Cea mai importantă întrebare la care trebuie să ne răspundem când vrem să realizăm orice obiectiv este: DE CE? Abia când ai o motivaţie puternică vei fi capabil să treci de toate obstacolele. Crezi asta? Îţi spun un secret: cu cât e mai mare obiectivul cu atât vor fi mai multe obstacole. Distrează-te! Ia viaţa în glumă ☺ Joacă-te cu obstacolele. Ți se pare ciudat? În orice rău este un bine. Găseşte acel bine! Nu fi trist când ţi se întâmplă ceva ce pare rău. Dintotdeauna Dumnezeu are un plan bun pentru tine!☺ Cred că ai observat deja asta, aşa-i?

Exemple

Îţi dau câteva exemple de obiective. Poate că tocmai te gândeşti la vreunul: o maşină nouă sau o bicicletă, o excursie, o relaţie, un serviciu, un curs… Să zicem că obiectivul tău este să ai propria afacere. Te întreb atunci: de ce vrei să faci o afacere şi nu alta? De răspunsul la această întrebare depind multe: energia cu care te vei avânta, determinarea, perseverenţa ta.

Cu alte cuvinte, răspunsul trebuie bine clarificat, pentru că, altfel, vei renunţa înainte de a începe. Nu-i nicio problemă să zăboveşti chiar o zi, dar insist să ]ţi scrii răspunsul la DE CE. Astfel vei nu-l vei uita. Doar aşa vei putea compara uşor mai multe răspunsuri şi să te clarifici care este mai bun.

Uneori soluţiile apar CUM nici nu te gândeşti. În concluzie, fă bine diferenţa între DE CE şi CUM! Dacă vei găsi adevărata motivaţie, abia apoi vei afla CUM e cel mai bine să faci lucrurile. Prospectând. Te asigur că aşa vei afla! Fiecare întâlnire te va învăţa câte ceva. Uşurel te vei şlefui ca un diamant.

Tu din care categorie faci parte?

Sunt unii oameni care vor să scape de o problemă. Prin urmare doar problemele îi fac să iasă din zona de confort…

Cu alte cuvinte, aceştia fug de durere sau pedeapsă.

Iar pe de altă parte sunt cei care aleargă după recompensă, după pasiunea lor.  Pe aceştia nu-i vei găsi la tot pasul. Eu zic că într-un MLM aceştia sunt cei mai valoroşi.

Acum gândeşte-te la tine! Şi aminteşte-ţi care au fost cele mai mari realizări ale tale? Doar tu ştii în ce domeniu ai realizat ceva măreţ: profesional, familial, personal.

Cea mai mare motivaţie, aminteşte-ţi-o!

Aminteşte-ţi acum DE CE-ul! Ce te-a mobilizat? DE CE ai reuşit? 
Poate că la obiective diferite te-au ajutat resurse diferite. Apoi, în timp ce închizi ochii îţi aminteşte-ţi şi alte momente când ai mai folosit aceste resurse! În final pune aceste resurse într-un loc “la îndemână”, pentru că, vei mai avea nevoie de ele ☺. Şi ascultă melodia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *