Pe cea mai mare motivație am zis, nu pe oricare. Pe cea mai mare motivație am zis, nu pe oricare.

Cea mai mare motivație a mea a fost să ajung la Sarmizegetusa Regia, un loc încărcat de istorie și energetic.

Salut!

Înainte de a discuta despre veniturile pasive hai să discutăm despre ce te-ar motiva pe tine!

DE CE te interesează veniturile pasive? Care este motivaţia ta cea mai mare ca să obţii venituri pasive? Motivaţia asta te trage spre acţiune sau simţi că ea te împinge? Sesizezi nuanța? Sunt oare veniturile pasive obiectivul către care te îndrepţi sau ele sunt doar mijocul prin care vei ajunge la obiective? Tu ce crezi? Eu zic că sunt doar mijocul sau calea.

Cum să stabilești un obiectiv?

Așadar, cum îți stabilești un obiectiv Să zicem că vrei să-ți cumperi o mașină de 13.000 de euro. Nu zici că obiectivul este să câștigi 13.000 de euro. Cel mai important este să pui focusul pe mașină. Prin urmare obiectivul va fi: „până la data de 31.12.2019 am un Renault Megane, pe benzină, decapotabil, roșu, coupe, nou-nouț”.

Observații importante

Atenție! În primul rând am folosit timpul prezent, chiar dacă încă mașina este doar în mintea mea. Interesant, nu? Știi de ce? Subconștientul nu se descurcă decât cu timpul prezent. El este ca un copil de 3 sau 4 ani. Dar are o putere de 13 ori mai mare decât conștientul. De aceea avem nevoie de ajutorul lui. Când el ne sare în ajutor totul este mult mai ușor. Greu este, însă, să comunici cu el. Nu întotdeauna se poate.

În al doilea rând n-am zis nimic de bani :).

Trei: nici n-am zis că vreau s-o cumpăr. Poate că o s-o primesc ca mașină de serviciu. Și pentru a comunica cu subconștientul te vei duce la reprezentanță și te vei sui în mașină. Astfel te vei asocia deja visului tău. Fi atent la ce simți când sui în mașină. Unde simți?Apoi vei trece la acțiune și vei munci mai cu tragere de inimă, pentru ca să câștigi banii. Reține că fără acțiune, fără muncă nu se va întâmpla nimic. Să nu zici că nu ți-am spus! 🙂 Dar alege să muncești cu folos, eficient.

Care este cea mai mare motivație?

Tu vrei mașina. Asta-i motivația, obiectivul. De ce vrei acea mașină? Să te vadă clienții cu ea? Sau să cucerești fetele? Ori poate să-i depășești pe toți la semafor? Astea-s emoțiile. Înțelegi? Acum ia-o invers. Tu trebuie să știi care este cea mai faină emoție și ei să-i dai apă la moară. Vei pendula între emoție și motivație. Gândindu-te mereu la mașină vei avea energia să-ți îndeplinești obiectivul. Ai prins ideea? Nu-i greu. Dar fi atent să existe o emoție puternică. Dacă n-o găsești, n-ai făcut nimic.

Este ca și cum ai vrea să faci un foc. Dacă lemnele-s ude, nu poți nici să aprinzi focul. Dacă sunt uscate se va aprinde imediat. Cea mai mare motivație seamănă cu lemnele uscate. Flacăra se aprinde cât ai zice pește.

Poate nu vrei Megane. Poate vrei să încerci un Renault Arkana. Pe bune! Testează-l doar! Ce te costă? Fă un drive test!

https://www.youtube.com/watch?v=l9nl2DqOCEs

 

Exemplu practic: ia-ți un obiectiv. Acum găsește cea mai mare motivație

Nu este greu. Verifică dacă a apărut emoția. Dacă n-a apărut n-ai găsit motivația. Și atunci schimbă obiectivul. Acum e suficient de intensă emoția?

Diferența

Apropo! Ştii care este diferenţa între un vis şi un obiectiv sau ţel? Îţi mărturisesc că nici eu nu făceam bine diferenţa.

Astfel, un vis devine obiectiv atunci când îi pui un termen limită şi când începi să acţionezi pentru realizarea lui. De aceea obiectivul trebuie să aibă anumiţi parametrii măsurabili, care să-ţi arate dacă te apropii de realizarea lui.

Mulţi nu-şi fixează niciun obiectiv. Ei şi trăiesc viaţa ca o frunză pe apă… Unde îi duce viaţa acolo merg şi ei.
Alţii reuşesc să-şi facă planuri, să-şi stabilească obiective. Mulţi încep cu stabilirea obiectivelor la început de an. Am auzit deunăzi că ar fi bine să te prindă anul nou, până la prima Lună plină, cu obiectivele scrise…

Desigur că Luna ne influenţează energetic. Mai departe, că ne-ar putea ajuta și să ne îndeplinim obiectivele… Probabil că din punct de vedere psihologic ajută, mai ales dacă ai deja această credinţă. Tu ce zici?

Care va fi obiectivul care te va putea mobiliza? Care este cea mai mare motivație?

În primul rând, atunci când îţi stabileşti obiectivele îţi recomand să ai cel puţin un obiectiv mare.
Dar atât de mare încât, chiar dacă nu realizezi decât jumătate din el, totuşi, asta să însemne foarte mult. De exemplu, să te înscrii la o scoală e un obiectiv mare. Poate nu vei face facultatea, dar este foarte bine dacă termini liceul.

Alt exemplu: imaginează-ţi că tragi cu arcul. Există un unghi sub care dacă vei ţinti, săgeata se va înalţa şi va parcurge cel mai lung drum… Îţi poţi imagina?

Este ca și cum ţelul tău este cu atât mai mare cu cât săgeata ajunge mai departe. Şi tot ceea ce trebuie să faci este să reglezi bine unghiul sub care ţinteşti. Vizualizezi?Degeaba vei ţinti pe orizontală că săgeata nu va zbura ca atunci când ai găsit unghiul potrivit. Dar dacă l-ai nimerit, ea va străbate o distanţa de două ori mai mare.
Toate astea se vor întâmpla la un acelaşi efort de întindere a firului.

Perseverează și caută cea mai mare motivație

În al doilea rând, fixează-ţi obiective mai mici, a căror realizare să te bucure. Așa vei avea obiective realizate continuu. Vei simţi că ceea ce-ţi propui se întâmplă. Înțelegi? În același timp gândește-te continuu și la obiectivul mare. Cum contribuie obiectivul mic la împlinirea obiectivului mare?

Aceste mici obiective nu vor face altceva, decât că te vor mobiliza atunci când vei vrea să renunţi. Vei simți, poate, că obiectivul cel mare este prea greu de atins. Iar asta nu doar o dată. Îţi spun doar să ştii la ce să te aştepţi. Preţul pe care trebuie să-l plăteşti ca să-ţi realizezi obiectivul cuprinde şi emoţiile negative. Totul vine la pachet. Nici bucuria nu va lipsi. Nu cred că vrei doar frişca. Vei primi şi îngheţata. Poate îţi va cădea pe jos. Sau, cine ştie, poate te vei păta cu ea. Ce contează?

Cine ştie de câte ori a căzut Simona Halep? S-a ]ntrebat cineva de câte ori s-a julit? De dureri nu este nimeni interesat. Lumea savurează doar victoriile. Însă, pentru ca să fi pe podium trebuie să treci prin suferinţă.

Pentru ca să-ţi fie şi mai uşor leagă obiectivele mici aşa încât realizarea lor să te conducă automat spre realizarea obietivului mare. Are logică ce-ți spun? Eu zic că da!

Hmm… Am intrat în CUM, dar de fapt trebuia să-ţi pun lupa în acest articol pe DE CE

Pune-ți întrebarea corectă!

Cea mai importantă întrebare la care trebuie să ne răspundem când vrem să realizăm orice obiectiv este: DE CE? Abia când ai o motivație puternică vei fi capabil să treci de toate obstacolele. Crezi asta? Îți spun un secret: cu cât e mai mare obiectivul cu atât vor fi mai multe obstacole. Distrează-te! Ia viața în glumă ☺ Joacă-te cu obstacolele. Ți se pare ciudat? În orice rău este un bine. Găsește acel bine! Nu fi trist când ți se întâmplă ceva ce pare rău. Dintotdeauna Dumnezeu are un plan bun pentru tine!☺ Cred că ai observat deja asta, așa-i?

Exemple

Îți dau câteva exemple de obiective. Poate că tocmai te gândești la vreunul: o mașină nouă sau o bicicletă, o excursie, o relație, un serviciu, un curs… Să zicem că obiectivul tău este să ai propria afacere. Te întreb atunci: de ce vrei să faci o afacere și nu alta? De răspunsul la această întrebare depind multe: energia cu care te vei avânta, determinarea, perseverenţa ta.

Cu alte cuvinte, răspunsul trebuie bine clarificat, pentru că, altfel, vei renunţa înainte de a începe. Nu-i nicio problemă să zăboveşi chiar o zi, dar insist să ]ţi scrii răspunsul la DE CE. Astfel vei nu-l vei uita. Doar așa vei putea compara ușor mai multe răspunsuri şi să te clarifici care este mai bun.

Uneori soluţiile apar CUM nici nu te gândești. În concluzie, fă bine diferenţa între DE CE şi CUM! Dacă vei găsi adevărata motivaţie, abia apoi vei afla CUM e cel mai bine să faci lucrurile. Prospectând. Te asigur că așa vei afla! Fiecare întâlnire te va învăţa câte ceva. Ușurel te vei şlefui ca un diamant.

Tu din care categorie faci parte?

Sunt unii oameni care vor să scape de o problemă. Prin urmare doar problemele îi fac să iasă din zona de confort…

Cu alte cuvinte, aceştia fug de durere sau pedeapsă.

Iar pe de altă parte sunt cei care aleargă după recompensă, după pasiunea lor.  Pe aceștia nu-i vei găsi la tot pasul. Eu zic că într-un MLM aceștia sunt cei mai valoroşi.

Acum gândeşte-te la tine! Şi aminteşte-ţi care au fost cele mai mari realizări ale tale? Doar tu știi în ce domeniu ai realizat ceva măreţ: profesional, familial, personal.

Cea mai mare motivație, amintește-ți-o!

Aminteşte-ţi acum DE CE-ul! Ce te-a mobilizat? DE CE ai reuşit? 
Poate că la obiective diferite te-au ajutat resurse diferite.

Apoi, în timp ce închizi ochii îți aminteşteţi şi alte momente când ai mai folosit aceste resurse! În final pune aceste resurse într-un loc „la îndemână”, pentru că, vei mai avea nevoie de ele ☺. Și ascultă melodia ☺

 

 

 

Cea mai mare motivație pune-o la lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *