Cadranul banilor ca şi concept a fost introdus de Robert Kiyosaki în cartea cu acelaşi nume.

Mărturisesc că nu auzisem de el el înainte de a mă ocupa de network marketing. Apoi am aflat că este printre cei mai citiți autori pe domeniul literatură motivațională. Îţi recomand cu drag să citești această carte, dar doar după ce ai citit “Tată bogat, tată sărac”, tot a lui. Ambele cărți sunt atât de bine scrise că nu ai cum să nu prinzi niște idei foarte bune.

Aceste două cărţi ar merita să fie trecute în lectura obligatorie în şcoli. Asta o zic în calitate de fost profesor şi părinte.

Dealtfel, cred că pe aceste cărţi le recomandă toţi liderii în afacerile de reţea. Oare de ce? Or fi ştiind ei ceva. 🙂

Cadranul banilor

În esenţă despre ce este vorba? După cum vezi în imaginea de mai sus 95% din oameni, împart doar 5% din banii de pe planetă. Ceilalţi 5% din oameni împart 95% din bani. Cum ţi se pare? Corect? Eu zic că este!

Partea bună

este că, oricine se află în partea stângă a cadranului banilor, cu efort poate ajunge în partea dreaptă. Adică, fie că astăzi eşti angajat, poţi ajunge să fi patron sau investitor.

În acelaşi timp, vestea şi mai bună este că afacerile de tip MLM sunt un vehicul excelent pentru a face trecerea din partea stângă în partea dreaptă cu riscuri minime.

Acum uită-te la cadranul banilor ca la o hartă.

Știi că nicio hartă nu este teritoriul. Acesta este un principiu de care poate ai să mai auzi.

Unde te afli tu astăzi dacă te uiţi la cadranul banilor? Eşti în partea stângă sau în partea dreaptă?

Probabil că eşti în partea stângă. Şi unde ai vrea să fi? Probabil că în partea dreaptă.

E adevărat că se poate ajunge şi din partea dreaptă în partea stângă a cadranului banilor. Să zicem că dai faliment şi atunci te duci să te angajezi undeva.

Oricum nu-i nicio problemă, fiindcă cine a fost o dată în partea dreaptă mai multă vreme a învăţat anumite lucruri pe care cei din partea stângă nu le ştiu. Au deprins know-how-ul, aşa încât pot oricând să revină. Şi atunci, ce crezi că o să se întâmple mai devreme sau mai târziu? Chiar dacă a dat faliment omul nostru va ajunge tot în partea dreaptă.

În concluzie, în această postare nu vreau să te conving decât să-ţi cumperi una din cele două cărţi şi să le citeşti. Sau poate le împrumuţi! Vezi tu! Vorbim după aceea.

Să-mi dai feedback, te rog!

George

P.S. Cartea poţi s-o cumperi de aici: Aici ai 15 citate din „Tată bogat, tată sărac”.

Cadranul banilor- cartea care te poate face bogat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *