Investiţii pe termen lung sau mediu? Tu de care vrei?

Să clarificăm anumite aspecte.

Investiţii pe termen lung. Cât de lung?

Investiţii pe termen lung, alese cu înţelepciune
Investeşte când îţi merge bine în active profitabile!

Numai că, pentru o astfel de investiţie îţi trebuie un capital mare de pornire. Genul acesta de investiţii nu-i pentru oricine. De acord?

Una din investiţiile pe termen lung este educaţia sau dezvoltarea personală.

Ţi-ai dat seama de asta până acum? Mă refer la faptul că e o investiţie pe termen lung. Începe de la grădiniţă.

Aş spune că este una din cele mai profitabile investiţii. De ce? Pentru că, cu cât ştii face mai bine ceva, cu atât valoarea ta va fi mai mare. Apoi, o astfel de investiţie nu ţi-o poate fura nimeni. Hai să spunem că ai învăţat 6 ani pentru medicină. Poate ai mai făcut un rezidenţiat de încă trei ani. Apoi mai vin vreo 4-5 ani în care continui să înveţi. Ca cineva să-ţi poată fura clientela trebuie să fi trecut şi el prin aceleaşi etape. Nu sunt mulţi cei care sunt dispuşi să plătească un preţ aşa de mare. Ca să nu-ţi mai spun că au fost vremuri când un zugrav câştiga mai mult decât un medic… Tehnic asta se cheamă că ai o clientelă de nişă îngustă.

Un alt exemplu- cumpărarea mai multor locuinţe în scop de închiriere

Ca să vorbesc în termeni mai tehnici asta se cheamă scalabilitatea investiţiei. Cu alte cuvinte, dacă pot cumpăra o garsonieră cu 20.000 Euro ca s-o închiriez, acesta-i factorul meu de scalabilitate. Pentru următoarea garsonieră am nevoie de alţi 20.000 euro. Pe lângă că astfel de investiţii nu le poate face oricine, mai apar alte trei probleme:

Şi aici avem exact aceeaşi problemă. Nici acest tip de investiţie nu-i pentru toată lumea.

Hai să vezi ce probleme pot apărea:

 1. Poate nu cumpăr garsoniera într-o zonă bună şi n-o pot închiria
 2. dacă chiriaşul nu-mi plăteşte chiria şi mă lasă şi cu cheltuieli neachitate la întreţinere?
 3. poate scade piaţa imobiliară şi investiţia mea se depreciază. Cumpăr cu 20.000 şi vând cu 15.000?

Apropo, când piaţa scade nimeni nu cumpără, fiindcă toţi investitorii aşteaptă să scadă şi mai tare. Are sens?

Ce înseamnă pentru mine investiţii pe termen lung?

Circa 10 ani!

De ce? Pentru că eu sunt un investitor cu profil foarte dinamic. De aceea mă interesează ca să fac investiţii cu un grad de risc nu foarte mare, dar foarte rentabile. Aici este un paradox: cu cât riscurile sunt mai mari şi profitabilitatea este mai mare. Ştii asta, aşa-i?

Îţi spun cu sinceritate că unele investiţii mi-au ieşit inconştient. Am cumpărat un teren cu 4,5 mărci germane. Între timp preţul a crescut de peste 10 ori. Am nimerit-o!

Cei mai mulţi investitori ştiu că există “ponturi”. Totuşi, pentru ca să le prinzi, trebuie să iei decizii rapide. Mi-aduc  aminte de prima zi la bursă. Atunci am vândut şi am cumpărat în aceeaşi zi o acţiune de trei ori. Norocul începătorului 🙂 Broker-ul mi-a zis că asta fac doar jucătorii experimentaţi. M-am bucurat! Să-ţi spun că am şi pierdut? Nu, asta nu-ţi spun. 🙂

Cum ar trebui să pornim când faci investiţii?

Sunt câteva reguli pe care sunt dispus să ţi le împărtăşesc.

Prima regulă

este să nu faci investiţii pe bursă decât cu banii de care nu ai nevoie în următorii 10 ani. A enunţat-o, parcă, Warren Buffet. Hmm! Nu-mi place! Eu tocmai de aceea vreau să fac investiţii, ca să fac mai mulţi bani.
El se referă la marii investitori. Eu sunt mic investitor. Aşadar, nu este cazul meu! . Am rezolvat-o rapid! 🙂 Nici n-a fost greu. 🙂 Ce zici

Dacă vrei hai să mai vedem cum ocolim piedica?

 1. .Nu vom face investiţii pe bursă. Cel puţin nu pentru început.
 2. Ne-ar trebui o investiţie cu o scalabilitate mică, dar foarte profitabilă. Apropo. Aud că se vorbeşte mult în piaţă despre randamentul investiţiilor… Randamentul vine din fizică şi este un număr subunitar. Ştiu că în lumea bancară astăzi sunt dobânzi de 1 sau 2%. Acolo merge să zici de randamentul investiţiei. Dar ce te faci dacă o investiţie de 100 Euro îţi face 10.000 Euro într-un an? E corect să-i spui randament? Ia zi! Doamne dă! Nu cotează cum îi zici, dar nu cred că există asemenea investiţii. 🙂 Să-ţi spun drept nici eu nu am crezut! Doar că aveam să aflu că Bitcoin-ul, care a fost la pornire 0,1 USD ajunsese la un moment dat 20.000 USD, ca apoi să scadă la 6700 USD. Ce înseamnă asta? O profitabilitate de 200.000% sau 67.000%.

Cine a investit 100 USD în Bitcoin la lansare are astăzi 67.000 USD! Asta da investiţie!

Cu o investiţie de numai 500 de USD dintr-asta s-ar rezolva din start toate problemele. Ai face 300.000 USD. Hai s-o analizăm încă o dată: are scalabilitatea mică, fiindcă oricine are 100 de USD şi profitabilitate mare. Doar că avem o altă problemă: oportunitatea aceasta a trecut! S-a fumat. Dacă vrei să cumperi astăzi Bitcoin trebuie să scoţi din buzunar 6700 USD. Cum s-ar zice, oportunităţile bune nu vin şi trec, ci vin şi le iau alţii… 🙂

Am o veste bună pentru tine dacă vrei să faci investiţii

Oportunitatea de care eu îţi vorbesc este legată şi de o criptomonedă, care încă nu s-a ‘fumat”. Cred că îţi convine 🙂

Reţine însă criteriile pentru a începe să faci investiţii:

 1. ne interesează o investiţie cu o scabilitate mică, să zicem 400 Euro. Asta pentru ca investiţia să fie disponibilă pentru toată lumea.
 2. Ne interesează o investiţie cu o profitabilitate mare.
 3. Nu juca totul pe o carte.

Ai auzit şi tu expresia populară “nu ţine toate ouăle într-un coş”. Îmi plac mult proverbele. Ele înglobează înţelepciunea unui popor întreg.

Desigur că sunt şi unele hărţi mentale greşite în gândirea colectivă. Una dintre acestea ar fi: “banul este ochiul Dracului”. Cred că ai auzit-o… Sper că nu eşti de acord cu asta. Sau eşti? Îţi mai zic una? “Bogaţii sunt răi”.  Doamne iartă-mă, dar de unde au mai scos-o? Cred că e de pe vremea grofilor. Atunci iobagii îi urau că nu aveau pământ şi trebuiau să muncească pentru ei… Dar uită-te că gândirea asta s-a perpetuat.

De ce, ai să mă întrebi?

Investitorii de succes sunt cei care fac investiţii regulate, lunar

Întâi, fiindcă asta-i obligă să fie atenţi la fluctuaţiile pieţei şi să iasă de pe anumite plasamente, respectiv să intre pe altele. Ai auzit şi tu de regula: ”cumpără când este ieftin şi vinde când este scump”.

Apoi mai este un motiv: dacă îţi place să faci investiţii nu mai poţi sta deoparte. De câte ori câştigi se secretă hormonii aceia care-s legaţi de plăcere. Şi asta te împinge mai departe… E aproape o dependenţă. Începe să-ţi placă jocul. Uneori îţi place că rişti. Alteori eşti „stimulat” chiar de o pierdere. Nu poţi fi un expert într-un domeniu dacă nu petreci 10.000 de ore în acel domeniu. E mult? Da! De aceea experţii sunt foarte bine plătiţi.

Cert este că investiţiile se învaţă, precum mersul pe bicicletă.

Odată ce ai învăţat lecţia n-o mai uiţi. Uită-te în jurul tău câţi merg pe bicicletă! Sunt toţi investitori? Nu! De ce? Pentru că nu le-a spus niciun George Bălan că ar putea fi… Asta înseamnă că e loc destul încă pentru tine. Ştii de ce? Pentru că nu toţi bicicliştii ajung pe site+ul meu. Iar cei care ajung, nu toţi citesc până aici… Te-ai prins de ce eşti în avantaj?

Sunt multe oportunităţi de investiţii în lumea asta şi nu le ştiu pe toate.

Se pare că, demult, să-ţi ţii banii la bancă este cea mai proastă soluţie, pentru că dobânda pe care o primeşti abia dacă acoperă rata inflaţiei. Pe de altă parte se pare că, datorită politicii proaste a Guvernului investiţiile în diverse tipuri de acţiuni au început să scadă. Dacă nu mă crezi uită-te şi tu ce spun graficele de aici. Cred că totul s-a întâmplat datorită prevederii legislative cu celebra “taxă pe lăcomie”.

Capitalul este fricos.

La cele mai mici adieri de nesiguranţă el pleacă. Sunt atâtea locuri în care se pot face investiţii, încât nici unui investitor mare nu-i convine să piardă fiindcă tu, Guvernul, nu ai învăţat lecţiile la timp. Ei, investitorii internaţionali, le-au învăţat şi au plecat cât n-a fost prea târziu pentru ei. Întrebarea este ce trebuie să se întâmple pentru ca să revină? Şi vor mai reveni, oare?

Acum vreau să-ţi vând!

Ţi-am spus că te voi anunţa când vreau să-ţi vând. De fapt aş vrea ca tu să îţi doreşti să cumperi şi nu să ai sentimentul că ţi s-a vândut!

Ştiu nişte active care au scalabilitate mică, de 50 de Euro şi o profitabilitate mare. Asta înseamnă că un astfel de activ îţi aduce cam 16200 Euro în 30 de ani sau mai repede. Acesta este practic venitul pasiv pe care ţi-l produce fiecare activ de 50 de Euro cumpărat. Numele activului este Easyshop.

Atenţie! Un detaliu important la acest tip de investiţii

Asta doar dacă ai dreptul la retribuţii. Cum se obţine acest drept? Când cumperi un activ de 50 de Euro, obţii dreptul la retribuţii pentru alte 5 săptămâni. E clar? Îl poţi avea pe viaţă! Firma “te obligă” să devii bogat! Îţi place? Dacă nu, nu o fă!

E o opţiune. De astăzi nu mai poţi zice că n-o ştii. Eu am făcut-o deja!

Acum, hai să vorbim şi de garanţii

Garanţia de 100% de recuperare a acestei investiţii

Cei 50 de euro ţi-i poţi recupera făcând tu cumpărături la anumiţi parteneri comerciali cu care avem deja contract de parteneriat încheiat. Îţi spun doar doi sau trei în România: Sellgros, Real şi OMV. Doar în România sunt peste 1500 de parteneri comerciali, iar la nivel mondial peste 125.000. E mult? Nu! Este puţin! Dar ştii ce? Tu poţi ajunge să aduci parteneri comerciali… Ce câştigi?? Mult!

Nota bene:

La o cumpărătură de 100 Euro recuperezi minimul 2 Euro sau maximum 100 de Euro, în funcţie de câţi oameni activi ai în echipa ta. Care-i echipa ta? Cei care au fost înscrişi de tine în reţeaua de cumpărători. Tot în echipa ta sunt cei înscrişi de firmele aduse de tine… Învaţă-i să facă cumpărături la aceste magazine. Cum s-ar zice, tu eşti ca un agent de vânzare sau publicitate pentru aceste firme. Dacă firmele sunt aduse de tine ele vor fi ca un vector pentru afacerea ta. Firma împarte garanţia cu tine: eşti activ ai garanţie 100%, nu eşti activ ai garanţie mai mică.

În concluzie

Chiar fără nicio echipă, făcând tu singur cumpărături de 5.000 Euro prin sistem îţi poţi recupera 100% investiţia de 50 Euro. Am luat cazul cel mai rău. Asta înseamnă că ai o garanţie de 100%. Varianta asta este pentru sceptici. Dacă eşti mama scepticilor nu te vreau în echipa mea. Mai sunt şi alte echipe. 🙂

Cum ar fi, însă, tu să faci cumpărături de 25 de Euro şi să primeşti 100 de Euro? Se poate? Da, se poate! Dar să primeşti 1500 de Euro se poate în timp ce tu cumperi doar de 40 de Euro? Da se poate! Te-ai prins? Nu-i greu… Ai făcut o viaţă întreagă cumpărături şi le-ai recomandat de atâtea ori prietenilor produsele care ţi-au plăcut. Acum ai oportunitatea să monetizezi aceste recomandări?

Garanţii suplimentare pentru investiţii

 1. Proiectul se derulează de peste 15 ani, în peste 47, împreună cu peste 1000 de concerne, pe toate continentele.
 2. Piaţa nu este împărţită nici 1% la nivel mondial şi doar 2% în România.
 3. Sunt mari cluburi sportive care au înţeles oportunitatea şi care promovează deja această afacere. Hai să-ţi dau câteva exemple: Dinamo Bucureşti, AS ROMA, Formula 1, Moto GP. Sunt mult, mult mai multe. Ţi-am dat doar câteva exemple.
 4. Aceste active aduc venituri din toate cele 47 de ţări, astfel încât, tu vei avea venituri din toate ţările şi nu depinzi de politica unui stat. N-or greşi chiar toţi… 🙂
 5. Poţi vinde aceste active sau să le laşi moştenire. Există această posibilitate reglementată de regulament.
 6. Ai posibilitatea ca, activ fiind, să-ţi recuperezi întreaga investiţie în câteva luni şi de acolo încolo să fi doar pe profit.

Dacă te interesează investiţiile pe termen lung şi în mod special

ceea ce ţi-am spus în acest articol atunci, primul pas este să te înregistrezi singur GRATUIT aici.

Vei avea posibilitatea de a-ţi achiziţiona astfel de active. Regulat. Lunar. Automat. Fără să pierzi nicio secundă. Chiar dacă “dormi” toată luna. Şi dacă eşti în concediu. Nu glumesc! Dimpotrivă!

Poţi astfel testa o perioadă sistemul. Apoi poţi face pasul spre investiţii. Există tot felul de avantaje pentru cei care fac investiţii în primele 90 de zile de un anumit nivel. Se i-au în considerare investiţiile chiar dacă sunt făcute cu întreaga echipă. Este ca şi cum voi, cei din echipă, aţi fi într-un fel asociaţi. Poate este prea mult spus asociaţi, dar ceea ce-i clar e că volumul investiţiei echipei tale te ajută pe tine.

Eu voi continua să scriu despre acest subiect. Tu abonează-te la newsletter!

Ce zici? Batem palma? Eu ţi-am întins mâna!

Înregistrează-te chiar acum, aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *